Jo estimo la Gent Gran

Article d'opinió de Cortadellas analitzant com estimar a la gent gran

L'Ajuntament ha fet una campanya per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran, que va ser l'1 d'octubre, utilitzant dos lemes interessants. Per una banda, va penjar als fanals les fotos d'algunes escenes que fugien de la imatge paternalista que sovint s'utilitza per reflectir que la gent gran és un col·lectiu fràgil i vulnerable. El lema era "Compartim la vida i ens cuidem mútuament". Aquesta és la realitat: convivim persones de totes les edats i cadascú aporta el que pot. Les persones grans, també.

Per altra banda va repartir unes pancartes que diuen "Jo estimo la Gent Gran", un lema que potser algú no ha entès, perquè en cap cas vol dir que només estimi la gent gran, sinó que posa l'èmfasi en el fet que estimo, valoro i reconec la gent gran, perquè moltes vegades no és així pel simple fet que són considerades persones poc útils i ja amortitzades.

És molt important estimar les persones grans que viuen compartint l'habitatge amb els familiars directes. Si és la casa de tots, han de poder participar en les decisions que es prenen entre tots. És molt important estimar les persones grans que viuen soles a casa seva, unes perquè volen i unes altres perquè els familiars directes es veuen obligats a deixar-los sols. Cal fer el que sigui perquè no se sentin soles. És molt important estimar les persones grans que viuen en residències, grans o petites, públiques o privades, ben equipades o no tant. L'atenció s'ha de centrar en la persona perquè se sentin com a casa. És molt important que totes les persones grans disposin de centres de dia i de casals on poden trobar-se amb els amics i les amigues i seguir tenint cura del seu benestar físic i emocional. Estimem les persones grans perquè cada dia sigui un dia més de vida.

 
 
Comentaris

Destaquem