El feminisme et convida al cinema

'Sentir que estàs acompanyat en aquest moment i que el benestar i la conciliació són també un afer públic és una cosa reconfortant i gens menor'

Els ritmes de vida actual (és a dir, el sistema organitzatiu i polític) tenen un impacte directe en la criança, especialment als primers anys. No en va, moltes vegades hem sentit a dir o fins i tot hem dit: 'abans potser era més fàcil, hi havia més comunitat'. Ara, en un sistema atomitzat, sense vincles comunitaris i amb feines exigents, quan neix un fill sembla que tot aquest ritme és absurd i frenètic perquè el ritme del créixer és molt més orgànic i requereix temps, de fluïdesa, de passar tardes i moments. La nostra agenda no acostuma a ser generosa i no hi deixa encabir totes les obligacions, i aquest nou ritme i qui n'acostuma a sortir perdent, és el temps per a nosaltres mateixes.

Sentir que estàs acompanyat en aquest moment i que el benestar i la conciliació són també un afer públic és una cosa reconfortant i gens menor. En aquesta línia, des d'Igualtat i feminismes hem programat conjuntament amb els Cinemes de Sant Cugat una sèrie de sessions que persegueixen justament això. Que els pares hi puguin assistir amb els infants, que puguin recuperar una mica d'aquesta esfera adulta compartida amb l'esfera del criar. Amb temàtiques adultes però amb espai per als infants i gratuïtes.

I amb aquest mateix propòsit, alguns mitjans ja ho han avançat, l'Ajuntament rebrà una subvenció per a cures a la ciutat. La forma que tindrà aquesta subvenció serà la de canguratge gratuït. Un projecte que estem treballant amb la il·lusió de saber que són accions que tindran impacte per a moltes persones. I esperem que en molt breu, puguem donar més notícies. Per què de cuidar-se va la cosa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem