La força dels ulls

Article d'opinió de Galofré parlant sobre la importància de mirar-se els ulls quan portem mascareta

Hem hagut de patir una pandèmia amb una virulència mai vista abans per cap dels nostres avis. Estem patint una crisi econòmica que encara no sabem com acabarà però que de moment ja ha portat a la ruïna a un munt de famílies; hem canviat hàbits i rutines que no ens les haguéssim ni imaginat fa només uns quants mesos... i portem mascareta.

I la portem per sortir al carrer, per anar a comprar, per treballar, per conduir. Fins i tot per anar a la platja!!! Crec que no deu haver-hi element més incòmode que estar a 40º i haver de portar una mascareta.

Però tots sabem que aquest esforç pot salvar-nos les vides a nosaltres i sobretot als nostres avis, que són la generació més vulnerable i la que més està patint les conseqüències d'aquest malson amb milers i milers de morts i augmentant cada dia la xifra, també a Sant Cugat.

I em quedo amb la força de la mirada. Ara tothom et mira als ulls quan et parla, i això malgrat les circumstàncies que ho envolta em sembla que ens connecta molt més entre les persones. Ens mostra un coneixement de qui ens envolta més autèntic. La mirada transmet sentiments, i no hi ha millor finestra d'un mateix. Abans de la Covid-19 era difícil trobar a algú que et mirés als ulls de forma continuada en una conversa, en canvi ara passa tot el contrari.

Fixeu-vos quan estigueu passejant pels carrers de Sant Cugat com tothom us mira als ulls, potser pel fet que és més difícil identificar-nos sense veure una part dels nostres rostres i ara l'únic element que ens identifica irremeiablement són els ulls.

Tant de bo algun dia puguem prescindir de la mascareta però continuem mirant-nos als ulls com ho fem ara.

 
 
 
Comentaris

Destaquem