Un futur esperançador

'No és una tasca immediata, abans que moltes associacions i col·lectius ens fiquéssim a treballar ja n'hi havia gent que ho havia fet abans'

Hi ha moltes maneres de reconduir un barri, tenim l'opció de fer un projecte nou partint de zero; una altra fórmula és potenciar les seves particularitats. O fins i tot, la de transformar tots els àmbits alhora mantenint la seva idiosincràsia.

No és una tasca immediata, abans que moltes associacions i col·lectius ens fiquéssim a treballar ja n'hi havia gent que ho havia fet abans, però deixeu-me dir que és ara quan la implicació i els resultats es comencen a veure al barri Monestir i des d'àmbits molt diferents. Ho argumento.

La Xarxa està formada per entitats i veïns, treballar conjuntament ha permès fites com les Jornades del Fem Barri, la consolidació de la nostra Festa Major, activitats de Nadal i molts més projectes que no per ser més petits són menys importants, si parlem en clau urbanística la vianització de l'avinguda de Cerdanyola, l'amfiteatre i l'adquisició de la casa cantonera del passeig de Torreblanca pot esdevenir un revulsiu important. Però permeteu-me que faci referència a l'aspecte més important del nostre canvi i aquest és l'humà.

Estem orgullosos de dir que els comerços estan apostant pel nostre potencial, que tenim un dels teixits associatius més importants de la ciutat i que col·lectius com a Gilgal solidari estan cosint els traumes causats per la COVID-19 i per la pobresa facilitant l'accés digne al seu rober solidari. Tenim horts urbans destinats a col·lectius vulnerables, activitats intergeneracionals i projectes de futur amb la mirada posada a reduir el malbaratament alimentari, disposem d'una cultura compromesa com la que representa Aula de so, Sotasons o Canals...

Perquè un barri sempre serà el que vol la seva gent.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem