Generació 8001

Article d'opinió de Marlés analitzant l'alta contaminació de l'actual ésser humà

El nom científic de la espècie humana és Homo Sapiens Sapiens. Som relativament nous al planeta terra. Es calcula que vam aparèixer fa uns 200.000 anys per evolució d’altres homínids predecessors nostres. Si ens preguntem quantes generacions d’Homo Sapiens Sapiens han viscut a la Terra només hem de dividir per 25 (que són els anys de mitjana calculats per una generació). Això ens dona la xifra de 8.000 i, per tant, nosaltres seríem la generació 8.001.

 

De les anteriors hem heretat un Planeta Terra preciós però des de la generació 7.995 fins ara estem sent molt nocius i contaminants. El Papa Francesc ens alerta dient que «les prediccions catastròfiques ja no poden ser vistes amb menyspreu i ironia. El nostre ritme de consum, deixalles i d’alteració del medi ambient ha superat les possibilitats del planeta».

 

Com serà el Planeta que rebran les properes tres o quatre generacions? L’ús de la Terra ens obliga a una solidaritat intergeneracional. L’individualisme ens fa pensar només en mi, aquí i ara però tenim una responsabilitat davant les generacions que vindran. Siguem custodis de la creació. Tant de bo es conegui la generació 8.001 com la del canvi, la que va realitzar el progressiu sanejament del nostre pla!

 
Comentaris

Destaquem