Govern de coalició

"Ens trobem amb deu presos i preses polítics catalans a presó des de fa ja dos anys", recorda Molina

En aquestes dues primeres setmanes, l'actualitat política ha viscut tants girs que als llibres d'història l'explicaran com la primera vegada que un govern i un president surten escollits en un pacte de coalició d'esquerres per primera vegada des de la constitució de 1978.

 

És trist, en part, veure-ho d'aquesta manera, ja que Espanya i el govern espanyol han necessitat quaranta-dos anys per aconseguir allunyar les dretes més extremes d'un govern en la seva teoria democràtic. Aquests últims tres anys seran escrits i recordats com la caiguda de la democràcia espanyola, aquella suposada democràcia que l'any 2017 va empresonar els polítics d'una de les seves comunitats autònomes i els va sentenciar a quasi cent anys de presó per dur a terme un referèndum que el poble demanava.

 

Així doncs, aquest 2020 trobem un panorama polític força complicat. Ens trobem amb un govern de coalició d'esquerres governant al Gobierno però gràcies a una minoria simple que obliga al President a pactar i dialogar tota reforma o pas que vulgui donar durant el seu mandat. Ens trobem amb deu presos i preses polítics catalans a presó des de fa ja dos anys, nou exiliats i exiliades i un president de la generalitat actualment en standby a l'espera d'una sentència que el pot inhabilitar i retirar en el seu càrrec electe durant un any, traient així a Catalunya una mica més de la seva autonomia seguint el fil d'aquell 155 implantat dins d'un estat democràtic.

Des de l'ANJI us desitgem un 2020 on torni la democràcia espanyola, els nostres presos i exiliats i una via d'unitat independentista que ens dirigeixi cap al nostre OBJECTIU INDEPENDÈNCIA.

 
Comentaris

Destaquem