Grafitis... Art o vandalisme?

No entenc aquesta necessitat exhibicionista i malaltissa per deixar constància amb una "signatura"

Que és l'art urbà? Per mi, l'art és tota aquella expressió de l'ésser humà on s'exposen unes idees, emocions o visió del món, utilitzant diversos recursos, tals com els plàstics, lingüístics, sonors, o una barreja de tots ells.

Dit això, crec que mai hauríem de confondre el terme "Grafiti", que identifica un tipus d'art, amb els gargots, o si voleu dir-ho així, "signatures" que no intenten expressar res més que una reivindicació egòlatra on es diu: "jo he estat aquí i prou".

És evident que no es té en compte com poden arribar a destorbar aquests gargots a la resta dels ciutadans pels llocs on es col·loquen (parets acabades de pintar, portes, senyals de tràfic, bancs públics, paviments, etc.). Per mi, dir que això és qualsevol tipus d'art, és una autèntica aberració. Això tan sols mostra la fantasia compulsiva d'unes persones que volen estar per damunt dels interessos de tots els altres.

No entenc aquesta necessitat exhibicionista i malaltissa per deixar constància amb una "signatura" que una persona en concret, ha passat per un lloc de la ciutat, sigui el que sigui.

Per mi això és la negació de l'art i em fa por que acabem acostumant-nos a veure les ciutats, els trencs, en definitiva tots els espais públics plens de signatures o frases grolleres sobreposades (algunes d'elles amb clares faltes d'ortografia). Òbviament aquesta és la meva opinió, que com totes, pot ser compartida o rebutjada.

Ara bé, si m'agradaria que alguna de les persones que "signen les ciutats" m'intentés convèncer del meu error, metre tant, seguiré pensant que les ciutats són més maques com més netes i que les expressions artístiques són una altra cosa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem