Una història d'èxit

Article d'opinió d'Escamilla parlant sobre la presentació del nou llibre de Miquel Botella

Divendres, 9 d'octubre, Miquel Botella, economista de professió i cofundador dels Castellers de Sants ara fa 25 anys, va presentar a la Casa de Cultura de Sant Cugat el seu darrer llibre, Castells: una història d'èxit. L'acte forma part de les activitats que els Gausacs estan organitzant durant aquesta tardor, atès que han hagut de deixar les faixes a l'armari fins a nou avís.

Toni Serra, membre de la colla santcugatenca i excap de colla, va elogiar la figura de Miquel Botella, memòria viva dels castells en primera persona, ja que ha tingut un paper important en el món casteller en ser un dels impulsors del casc per a la canalla, ocupar el càrrec de president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i ser un dels promotors del Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CePAC). Botella va fer un repàs del passat, present i futur dels castells, des del ball de valencians fins a l'actualitat, des de la rivalitat de les colles vallenques fins a l'eclosió internacional d'una activitat que es va convertir en Patrimoni Immaterial de la Humanitat el 2010. 

Durant la presentació va transmetre la passió que sent pels castells i la necessitat de conèixer la seva història pretèrita i recent per entendre l'èxit actual d'un espectacle que ha passat per etapes molt desesperançadores, però que ha sabut adaptar-se als canvis sobretot pel potencial associatiu català d'un alt valor humà del qual forma part.

El 30 d'octubre se celebrarà la pròxima activitat de la tardor dels Gausacs: la xerrada "Reparar el dany històric que ha patit la dona al món casteller". No us la perdeu!

Gausacs, amunt!

Raül, amnistia!

 
 
Comentaris

Destaquem