És l'hora del comerç local i dels restauradors

Article d'opinió d'Hermosilla analitzant les dificultats que restauradors i comerciant pateixen amb les noves restriccions

Tornen les mesures extraordinàries antiCOVID-19, es tracta d'aturar l'expansió de la 2a onada de la COVID-19; ara confinament perimetral, nocturn i de cap de setmana, tancament de locals de restauració i oci, l'esport amateur i de formació i les activitats extraescolars.

Per comerços, bars i restaurants pot ser el cop de gràcia, plou sobre mullat. Com moltes famílies, el múscul financer d'aquests petits empresaris és l'estalvi i aquest ha minvat molt després de 8 mesos de pandèmia.

És l'hora de l'acció conjunta entre Administració Municipal i Associacions de Comerciants, coordinada, amb mesures que ajudin a pal·liar la situació crítica en la qual es troben molts dels negocis avui i amb visió de futur. El teixit comercial de Sant Cugat, 995 establiments comercials censats, corre perill. 

La injecció de 600.000€ via descomptes als comerços santcugatencs és una bona mesura, un primer pas que pot ajudar als nostres comerciants. Cal, però, fer més per salvar el present i assegurar el futur del nostre teixit comercial.

Les ajudes directes poden compensar una part de les pèrdues pels tancaments forçosos, però hem d'aprofitar i preparar el futur que passa per la digitalització, l'impuls d'un Marketplace local -bona iniciativa l'APP Compra a Sant Cugat- amb un delivery mancomunat, eficient i just que potser s'ha d'estendre a altres ciutats veïnes; i des d'un punt de vista més tradicional, treballar per modernitzar la marca "Sant Cugat Comercial" adaptant-la als temps i invertir en la seva difusió per atreure clients d'altres ciutats vallenques i per sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat de donar suport al comerç local. 

El Decret de Lloguers Comercials publicat per la Generalitat el 20 d'octubre és bon pas per ajudar a comerciants i restauradors i s'han de fer d'altres orientades a la congelació dels pagaments fiscals, arribar a la condonació si cal.

Sempre s'ha dit que els moments de crisis són moments d'oportunitats. Costa de veure, sens dubte, però que no sigui perquè no ens esforcem col·lectivament.

 
 
Comentaris

Destaquem