Les imprudències poden esperar

"El hashtag #PuedoEsperar es refereix a contestar missatges mentre conduïm", explica Blanca Sagredo

La campanya #PuedoEsperar que aquests dies de festa s'ha instal·lat al centre comercial de Sant Cugat ha consistit a posar a la porta l'escenari d'un accident de trànsit, acompanyat d'un acte als cines Yelmo on una víctima, l'Enzo, explica la seva història. La reacció dels ciutadans va ser digne d'estudi de sociologia. Vaig veure una mare escandalitzada perquè no volia que el seu fill veiés aquella escena tan desagradable, li semblava massa fort.

 

El hashtag #PuedoEsperar es refereix a contestar missatges mentre conduïm. M'agradaria reflexionar al voltant d'aquesta campanya que com a molts santcugatencs, em va impactar. En primer lloc, crec que la iniciativa ha estat molt encertada i que les dates que s'han escollit són claus per dos motius: perquè són els dies més concorreguts del centre comercial de tot l'any i perquè, els dies festius són més propicis a cometre irresponsabilitats al volant com, per exemple, conduir havent begut.

El tema central de la campanya és evitar que els conductors utilitzin el telèfon, no obstant crec que l'acció que s'ha dut a terme porta a veure més enllà. Els accidents, en la majoria de casos, es poden evitar i aquesta idea és la que hauríem d'integrar. Entendre que la vida et pot canviar en un segon d'irresponsabilitat ha de servir per prendre consciència però de vegades no és suficient. La majoria de nosaltres hem vist accidents, sentit casos, hem vist anuncis del Servei de Tràfic de Catalunya... però molts reincideixen en conducció temerària.

Per últim afegir que evitar les imprudències està a les nostres mans i esperem que aquestes campanyes cada cop siguin menys necessàries.

 
Comentaris

Destaquem