Impuls al comerç local

Cal estar preparat per oferir idees innovadores per a garantir la supervivència de botigues i empreses a la ciutat

Porto diverses setmanes llegint a diferents mitjans, la necessitat d'un projecte global de comerç a Sant Cugat i és ben cert. El comerç està patint per dues bandes, la proliferació de les compres per internet i el preu desorbitat de tot el que implica l'obertura d'un negoci: impostos, inversió, lloguers inassumibles, sous, seguretat social, autònoms, etc.

 

No podem queixar-nos de la manca d'inversió en un petit negoci quan des de les administracions no només no s'ajuda sinó que s'ofega, el que després no podem demanar és paciència. La situació és urgent i necessària i cal estar preparat per oferir idees innovadores per a garantir la supervivència de botigues i empreses a la ciutat.

 

Ser competitius en aquesta època de canvis en el consum, és un maldecap pels emprenedors, per tant s'haurà d'oferir ajudes per adaptar-se a aquests reajustaments i sobretot deixar d'ofegar a aquells que tenen pensat obrir, la qüestió és com.... Difícilment podem exigir a un botiguer que baixi preus si li estem fent pagar entre 1.000 i 4.000 euros per un lloguer, sense comptar quan necessita facturar per a cobrir les despeses mensuals.

El comerç local dona vida, feina i oportunitats a moltes famílies i és obligació de l'Administració tenir cura de potenciar a aquests emprenedors per a poder sobreviure, regular els preus dels lloguers, oferir ajudes a emprenedors que no siguin misèries, incentivar l'obertura de locals a aturats majors de 45 anys, facilitar les reformes a botigues antigues, tenir cura dels nostres, en fi... no deixar morir a allò que fomenta la connectivitat dels veïns i si no ajuden almenys que no boicotegin, això seria una gran notícia.

 
Comentaris

Destaquem