Com està el Jackie?

'És molt bonic, ja que quan els beneïm, donem gràcies a Déu per donar-los la vida i li confiem la seva salut'

Dilluns vam celebrar la festivitat de Sant Antoni Abat i diumenge beneirem els animals als Tres Tombs. A Sant Cugat n'hi ha molta tradició, pel seu passat agrícola. Són moltes les famílies que viuen aquesta festa amb il·lusió i porten els seus animals per beneir-los. És molt bonic, ja que quan els beneïm, donem gràcies a Déu per donar-los la vida i li confiem la seva salut. I és que quan tens mascotes a casa te'ls estimes, te'n preocupes i formen part de la teva vida. Interactuen tant amb nosaltres que sovint són el centre de les nostres converses, quan expliquem les coses que ens fan gràcia, o les preocupacions, quan estan malalts.

Fa uns dies, una feligresa m'explicava que el seu conill, de 12 anys, s'havia trencat una pota i, de tan vell, no el podien operar. Patien per la seva vida. Sobreviuria? Com quedaria? Han sigut dies de nostàlgia, recordant els bons moments i donant gràcies a Déu per tot el bé que ha fet a la família.

Per Sant Antoni li vaig preguntar com estava el Jackie. Gràcies a Déu, l'animal s'ha sobreposat a la seva lesió i ha revifat. No deixarà de meravellar-me la capacitat regeneradora de la Creació! Un any més, podrà participar als Tres Tombs i rebre la benedicció. Bon Sant Antoni a tothom!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem