#joemquedoacasa

"Temps de crisi, de canvis i també d’oportunitats", diu Duch

Avui fa 10 dies que estem confinats a casa, seguint les indicacions dels experts, per passar una situació d’emergència que no havíem viscut mai abans. Temes tan bàsics i elementals com l’educació, l’alimentació, la higiene i el treball tornen a estar al centre del debat des d’una nova perspectiva. Ara cal cobrir les necessitats bàsiques de les persones, per sobreviure de la millor manera possible, en una societat on tot semblava que estava calculat, fins que algú trenca el guió.

 

En aquests moments d’excepcionalitat, hi ha dolor, patiment i molta angoixa, però també hi ha l’oportunitat de replantejar-nos moltes coses que fèiem d’una manera automàtica i que val la pena repensar. Tenim l’oportunitat de veure com vivim el dia a dia, quanta estona dediquem a la feina, a relacionar-nos, a fer exercici, a cuinar o a un mateix. Tenim l’oportunitat de retrobar-nos en la convivència i les relacions familiars, amb amics o amb els veïns.

La tecnologia ens aporta noves formes de comunicació que coneixíem però que no utilitzàvem, i ens permet per exemple, que una organització de persones com és l’ajuntament, segueixi funcionant a distància, amb més de 500 persones connectades alhora, cadascú des de casa seva. Les agendes canvien reunions presencials per videoxats i això ens permet reduir la mobilitat, estalviar temps dels desplaçaments, estalviar diners del transport i reduir la contaminació atmosfèrica.

Us recomano aprofitar l’ocasió de tots aquests canvis per ser conscients d’on som i repensar el nostre dia a dia per tal de convertir-lo en allò que realment volem que sigui. Cuidem-nos.

 
Comentaris

Destaquem