Joves compromesos

'Un espai on un grup de joves dediquen el seu temps per dinamitzar a nens aportant-los una sèrie de valors que recullen molt bé el seu Projecte Educatiu: respecte a la natura. Companyonia, integració'

Quan fa unes setmanes la meva néta Paula ens va dir, Abu, Aba (així ens diuen els nostres néts) vaig a col·laborar amb el CAU de Valldoreix. Doncs bé !! Li vaig respondre. Certament, aquesta va ser la meva resposta sense saber molt bé a què es referia, però amb el convenciment que s'estaria apuntant a una bona obra.

I no m'equivocava, investigant he arribat a descobrir un món desconegut per a mi. Un espai on un grup de joves dediquen el seu temps per dinamitzar a nens aportant-los una sèrie de valors que recullen molt bé el seu Projecte Educatiu: respecte a la natura. Companyonia, integració.

Aquest jovent, que al costat d'unes quantes famílies de Valldoreix molt implicades en l'educació dels seus fills i filles, es dediquen, en un treball extraescolar, a transmetre una sèrie de valors com el tracte entre iguals, la importància de l'esport, integrar la diversitat, el respecte a l'entorn i a la natura, fomentant l'autonomia personal, destapant "tabús" i mites, així com un llenguatge inclusiu.

Els caps i les quel·les es constitueixen en el medi educatiu a través del qual, el nen, s'obre al món per aprendre i reflexionar partint de l'educació en valors que l'impulsi cap a una societat crítica i informada, on cada persona, de forma igualitària, disposa de les eines necessàries per exercir la seva opinió i la seva llibertat com a persona.

Un lloc de trobada d'aquesta joventut que segueix pensant que tot i aquesta societat injusta que imposa una desigualtat brutal entre les persones, i d'una pandèmia que immobilitza, cal treballar perquè el món sempre sigui millor. I en això estan, aportant el seu granet de sorra. La seva tasca em dóna esperances, hi ha joves que recullen la torxa disposats a treballar en la consecució d'un món millor.

Gràcies.

 
 
Comentaris

Destaquem