Junts x Sant Cugat contra la preservació del patrimoni històric: cas Cafè Catalunya

'Més enllà de la singularitat de l'edifici d'estil racionalista, el bar, fundat el 1936, era el més antic de la ciutat'

Ha saltat la sorpresa en el darrer Ple municipal. El grup de Junts x Sant Cugat ha votat en contra de l'aprovació de la modificació urbanística per preservar l'edifici del Cafè Catalunya. Nosaltres entenem que cal preservar aquest emblemàtic edifici i el seu local. Més enllà de la singularitat de l'edifici d'estil racionalista, el bar, fundat el 1936, era el més antic de la ciutat. Tots i totes hi hem estat, allà s'han fet converses importants, s'han iniciat projectes i s'han creat amors i desamors. "El Cata" formava part de la fisonomia de la Plaça Lluís Millet i és el primer edifici que es veu en sortir de l'estació.

Més info: Pas endavant per preservar l'edifici del Bar Catalunya

El Ple Municipal de Sant Cugat es va comprometre en el seu dia a preservar el valor arquitectònic i patrimonial del bar, després que l'anterior govern tramités una sol·licitud d'enderroc amb la intenció de construir-hi pisos. Per això, es va iniciar l'estudi d'una modificació urbanística per impedir l'enderrocament del local. La modificació urbanística aprovada preserva el patrimoni arquitectònic, alhora que respecta els drets de la propietat, tot traslladant l'edificabilitat potencial endins de la mateixa parcel·la.

Sorpresivament, però, Junts x Sant Cugat ha decidit votar en contra de la preservació amb l'argument de què la proposta no compta amb el vistiplau dels propietaris. Posant per damunt els interessos urbanístics particulars a l'interès del conjunt de la ciutat i de la memòria històrica. Per sort, la majoria que governem la ciutat hem mantingut el compromís que vam adoptar a l'inici: preservar l'edifici del Bar Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem