L'esport i les apostes

Som conscients del perillós que és transmetre la idea que l'esport està íntimament lligat a les apostes?

És preocupant el fet de veure com tots els canals esportius de TV tenen publicitat de les plataformes d'apostes esportives, tanmateix com si aquestes fossin un aspecte més de l'esdeveniment esportiu.

La "ludopatia" és una malaltia que en part es desenvolupa, per la immediatesa de la resposta obtinguda per la persona que fa l'aposta i les plataformes d'apostes esportives tenen aquest component. Tota aquesta problemàtica és encara més tòxica quan una part molt important dels espectadors són menors. Som conscients del perillós que és transmetre la idea que l'esport està íntimament lligat a les apostes?

Alguns recordareu que ja fa bastants anys es va deslligar la publicitat del tabac de la F1, precisament perquè s'estava associant un consum addictiu i perniciós a una activitat esportiva de gran repercussió mundial. Hem arribat al punt que els mateixos periodistes esportius dels canals de TV, es veuen obligats a publicitar l'estat de les apostes.

Sé que a escala municipal podem fer molt poca cosa al respecte, aquestes plataformes mouen grans quantitats de diners i per la qual cosa mouen voluntats.

L'esport és una activitat positiva quant a físic, però també té un munt de components de formació humana pels infants: L'esforç, el treball en equip, la socialització, les actituds en font de la victòria i la derrota, etc.

Deixeu-me doncs fer una proposta a les entitats esportives de la nostra ciutat.

Que opineu d'un Sant Cugat que aposti per un esport sense apostes?

 
Comentaris

Destaquem