La fal·lera gegantera a Sant Medir

L'esforç que representa pujar els gegants fins a l'ermita de Sant Medir només és possible gràcies a la il·lusió i l'esforç dels Geganters de Sant Cugat

Els anys volen i ja hi tornem a ser. 3 de març, Sant Medir. Torna l'aplec, i una gran riuada de santcugatencs tornaran a enfilar el camí del Parc de Collserola per arribar a l'ermita. No ho faran sols, des de primera hora del matí els dos personatges més alts de la ciutat ja estaran preparats per viure una tradició que ens recorda que un dia vam ser poble.

Si per a algú és especial aquest dia, és per a ells, pel Joan i la Marieta. Ella fa 4,20 metres i pesa prop de 65 quilos. Ell té una alçada de 4,32 metres, i en pesa prop de 70. L'any 2005 Santi Barnils, un dels membres més estimats de la colla, va proposar que els gegants pugessin a peu a Sant Medir. Alguns van pensar que s'havia begut l'enteniment. Però sovint les idees més estrambòtiques, i a priori impossibles, són les que acaben generant més alegries. I ho van fer. Des de llavors només la pluja ha impedit, algun any, fer possible aquesta bogeria tan especial.

L'esforç que representa pujar els gegants fins a l'ermita de Sant Medir només és possible gràcies a la il·lusió i l'esforç dels Geganters de Sant Cugat, una colla que segueix vibrant amb la cultura popular i que lluita per seduir noves generacions que es vulguin involucrar amb la fal·lera gegantera. I no ens enganyem, un bon esmorzar, com el que organitzen cada a any Can Borrell, també ajuda a fer-ho molt més suportable.

El desgast físic és recompensat amb tots els elogis que els gegants viuen al llarg del camí i els aplaudiments que reben quan arriben a l'ermita. A Sant Cugat hi ha dies especials i Sant Medir és un d'ells.

Ara, tenim un repte: aconseguir involucrar els nous santcugatencs amb aquesta tradició.

 
Comentaris

Destaquem