La justícia ha de ser justa

La situació política actual no és altra cosa que la conseqüència d'utilitzar la força dels tribunals en contra de les decisions preses d'un Parlament escollit pel poble i per tan legítim

Estem vivint uns moments on la Justícia espanyola està prenent decisions que a molts dels ciutadans ens deixen perplexes i amb la sensació que amb la pretexta del compliment de "La Llei" s'està deixant de banda una premissa que hauria de ser absoluta i és que quan la justícia deixa de ser justa, la democràcia desapareix.

Estem veient presons preventives que recorden les sentències de l'antic TOP. Recordem que algunes persones presumptament corruptes i relacionades amb la casa reial estan molt tranquil·les a Suïssa sense cap mesura cautelar?

Es justa la sentència de 2006 del TC sobre l'estatut? Molts creiem que no, atès que l'estatut havia estat referendat mitjançant un referèndum. No s'haurien d'haver modificat d'ofici els punts de la Constitució espanyola amb discrepàncies i no al revés? De fet, el que va passar va ser que un tribunal que la ciutadania no escull, li va dir al poble que s'havia equivocat, tot plegat una mica kafkià, oi?

Democràcia prové del grec, Demos = Poble i Kratos = Poder i és per això que la ciutadania mai hauria de ser esmenada per cap tribunal. De fet crec que un TC hauria de tenir com a única funció la d'aplicar les lleis i normes provinents del poble i si la Constitució perd vigència, llavors promoure les esmenes corresponents.

En definitiva, la situació política actual no és altra cosa que la conseqüència d'utilitzar la força dels tribunals en contra de les decisions preses d'un Parlament escollit pel poble i per tan legítim.

Uns tribunals sense la imparcialitat ni criteri de la proporció ens apropen cada vegada més a èpoques que molts consideràvem superades.

 
Comentaris

Destaquem