La Sanitat pública a Sant Cugat (CatSalut, versus HGC)

Sempre he pensat que la Conselleria de Salut, hauria de tenir com a principal objectiu, l'atenció i millora sanitària dels ciutadans als quals serveix

Després de tot el soroll, ofertes i comunicats entre la Conselleria de Salut (CatSalut) i l'Hospital General de Catalunya (Quirónsalud), sembla que hem arribat de nou a la "casella de sortida", però això si, ara amb molta més mala maror.

Per les últimes informacions rebudes sembla que finalment el CatSalut i l'Hospital General de Catalunya estan renegociant l'actual conveni de prestació de serveis 2017. Sincerament, feia falta tant de rebombori per arribar a aquest punt?

Dit tot això, tinc la ferma sensació que els ciutadans de Vallès Occidental i en concret els de Sant Cugat, estem el ben mig d'una gerra d'egos i despropòsits que com sempre en aquests casos, acabarà afectant-nos negativament. És evident que qualsevol negociació de compra entre dues parts es pot portar de moltes formes però mai d'una fora tan poc planificada i amb tantes incoherències com les que s'han vist en aquest cas. Tot plegat ha estat un autèntic "joc dels disbarats". 

Personalment crec que en el fons d'aquesta situació, certament subjau l'autèntica necessitat que té el Vallès Occidental d'una nova infraestructura de sanitat pública que pugui donar servei a la zona de Sant Cugat/ Rubí/ Cerdanyola, donant així resposta a les necessitats d'un hospital de referència per una zona tan densament poblada com la nostra i que segueix en expansió. De fet ja fa molt de temps que aquesta reivindicació ciutadana està sobre la taula.

Sempre he pensat que la Conselleria de Salut, hauria de tenir com a principal objectiu, l'atenció i millora sanitària dels ciutadans als quals serveix. Permeteu-me doncs que després de veure l'espectacle donat durant aquests últims mesos, comenci a tenir els meus dubtes al respecte. Pel que sembla ser, el resultat final de tot plegat, serà que la Conselleria de Salut reduirà les derivacions a l'HGC durant el 2017 d'acord amb un nou acord que està en fase de negociació.

D'acord amb d'informació donada per David Elvira, director del CatSalut a Barcelona, el nou acord comportarà una reducció de l'activitat actual amb l'HGC. Això si, no ha volgut precisar quina quantitat de tractaments d'hemodinàmica, de radioteràpia, etc, es deixaran de contractar amb l'HGC. Tampoc ha donat cap detall de com es gestionarà des del CatSalut aquest increment de serveis als quals haurà de fer front ara. Esperem doncs que tot plegat no acabi amb un augment de llistes d'espera i una pèrdua de la qualitat del servei.

En definitiva i després de tant i tant de fum i focs d'artifici, em temo que els que acabaran pagant-ne els plats trencats d'aquesta falta de planificació, seran els malalts que deixaran de percebre un servei de certa proximitat, sense que ningú hagi estat capaç, ni el mateix conseller Antoni Comín, d'explicar-nos quina serà la millora que ens comportarà aquesta nova situació, ni tampoc ens han explicat quins són els plans previstos per millorar l'estat actual de les coses... Hem de tornar a replantejar-nos l'Hospital Vicenç Ferrer?

Permeteu-me doncs, que amb una mica sarcasme i tristor per tot el vist, des d'aquí demani a la Conselleria d'Educació que promogui un curs urgent de "Tècniques de negociació", dins de la Conselleria de Salut. Això si, crec que la primera inscripció hauria de ser pel nostre actual Conseller de Salut.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem