La seguretat a Sant Cugat

Crec que les sinergies entre cossos policials i ciutadania sempre son imprescindibles

Des de l'Ajuntament de la nostra ciutat s'està transmetent a la ciutadania que la nostra ciutat és més segura que les localitats del nostre entorn però també es cert que últimament, molts tenim la sensació de que els robatoris a domicilis, estan proliferant o si més no s'estan considerant com a més significatius.

Dins del "Grup de Seguretat Ciutadana de Mira-sol", que es del jo en puc parlar, tan Policia Municipal, Mossos d'Esquadra com des de la Direcció de Seguretat Ciutadana i Via Pública, ens transmeten unes dades que, des d'un punt de vista global, confirmen el fet de que la reiteració de robatoris a domicilis no està repuntant de forma considerable i que podem considerar que la nostra ciutat no és una localitat insegura. Tot i això el tema de la inseguretat subjectiva segueix sent un tema de molt debat. Els punts més recurrents sempre son: Informació, col·laboració ciutadana, nombre d'efectius de la policia, zones més conflictives, etc.

Som conscients de que no podem tenir patrulles de policia a tots el carreres, tot i que, és ben cert que tranquil·litza molt veure-les passar. Si a això, hi afegim que tenim una ciutat amb una superfície de 48,3 Km²), tot es fa més complexa.

Crec que les sinergies entre cossos policials i ciutadania sempre son imprescindibles.

Es per això que proposo que dins del "Consell de Ciutat", on hi son presents el diferents grups politics, Consells de Barri de la ciutat, Entitats, etc. Podria ser un bon lloc on es busquessin aquestes sinergies per millorar el grau de seguretat objectiva de la ciutat i reduir la sensació d'inseguretat subjectiva.

Rumieu-s'ho!!

 
Comentaris

Destaquem