La vida és als barris

Fa cinc anys i mig que vaig decidir plantar arrels a Sant Cugat, no sé si per sempre però, almenys, per un temps prolongat. Ja hi havia viscut abans, a Sant Cugat, però n’havia marxat.

Dels tots els indrets de la ciutat que podíem haver triat, vam optar per Can Mates i cada dia n’estic més contenta.
El que podia haver acabat com un barri fantasma, a mig fer, reflex de la crisi immobiliària, és avui un barri dinàmic, viu, ple de joves famílies amb canalla que omplen carrers i places. Espais centrals com el Parc del Turó de Can Mates s’ha convertit en exemple de relació i de convivencia perquè la vida, principalment, es fa i es desenvolupa als barris.

No ha estat pas atzarós. Una acurada planificació permet avui als nous veïns gaudir de dues escoles d’infantil i primària, un CAP, una biblioteca, una parada de FGC i un mercat i supermercat al voltant del qual bull l’activitat comercial del barri. Us convido a visitar el mercat qualsevol dissabte per veure l’encert de l’aposta per la descentralització comercial. 60.000 clients visiten cada mes el Mira-sol Centre només un any després de la seva obertura com a nova àrea de centralitat comercial del municipi.

Part activa en són també la seva associació de veïns, l’AMPA de les escoles, el professorat i el comerç de proximitat que ha permès teixir relacions i lligams que arrelen.

Sovint sento com gent que viu i es mou únicament pel centre parla de Volpelleres o Can Mates com si fossin això, barris fantasmes. Els convido a passejar-s’hi qualsevol cap de setmana.

Seguiu @vanesahernandez a Twitter.

 
Comentaris

Destaquem