Els límits del poder

"El problema no és que l'Ajuntament respongui o no; la qüestió és quin temps és el raonable per rebre una resposta"

Locke, Voltaire, Montesquieu, Mill o Rousseau són noms propis del liberalisme polític que van crear les bases de les democràcies liberals actuals així com de la relació de l'administració amb la ciutadania. Algunes de les seves grans aportacions al trencament amb l'Antic Règim així com la fi de la concepció del poder com un dret diví i de caràcter absolutista van ser la separació de poders i la raó com a fonament bàsic de la vida pública.

Encara que pugui semblar antic, el pensament d'aquests màxims exponents liberals és encara molt reivindicat i serveix per mesurar la qualitat democràtica de les nostres institucions i societats.

Una de les eines que l'Ajuntament de Sant Cugat posa a disposició dels veïns i veïnes així com de les entitats, clubs o organitzacions són les instàncies. És un tràmit relativament senzill que consta de dues parts principals; l'exposició de motius (allò que motiva la instància) i la sol·licitud concreta (allò que es demana).

Aprofitant un altre mitjà de comunicació, qui escriu aquest article va llançar la següent pregunta: "Creu l'alcaldessa que l'ajuntament hauria de fixar un temps màxim de resposta a les instàncies de la ciutadania?" Preguntada al Línia Directa de Cugat Mèdia, Mireia Ingla responia que el Consistori sempre respon i ho fa sempre bé.

El problema no és que l'Ajuntament respongui o no; la qüestió té a veure amb quin temps és el raonable per entrar una instància i rebre una resposta. I, és que la veritat és un afer i la raó n'és un altre. Segurament, avui, els meus admirats liberals demanarien a l'Ajuntament un límit de temps raonable en el seu reglament de relació amb la ciutadania que no només satisfaci el dret de resposta sinó també a una resposta a temps.

Des de Can Cortés encara esperem que totes les instàncies entrades per registre tinguin resposta. Seguirem esperant, però també esperem que l'ajuntament posi límits al seu poder i, en conseqüència, aproximi la seva gestió als seus administrats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem