El llegat Joan Auladell

'Amb aquesta herència ha estat possible que diversos centenars d'àvies i avis trobin un espai confortable'

El passat mes de novembre la Llar d'Avis va celebrar el seu aniversari número 40, però a l'article del TOT no va quedar prou destacat un fet importantíssim que ha marcat per sempre la vida de la Llar. Després de dos anys de funcionament a una petita casa del carrer del Carme, el 1982, la Llar va llogar la masia de Can Gatxet, al bell mig de la ciutat, molt més àmplia i amb un gran espai d'hort, que després va esdevenir un magnífic jardí. Malgrat ocupar només la planta baixa, va caldre fer-hi molta obra, perquè era una casa de pagès de 1914.

Però l'any 2000 va morir el propietari, en Joan Auladell i va deixar en llegat la casa i el jardí al Bisbat, perquè ho cedís a la Parròquia, amb l'expressa voluntat que es dediquessin als avis i les àvies de Sant Cugat, almenys durant 50 anys. També va deixar 4 propietats i va indicar que el seu valor i les rendes es destinessin a millorar la masia. 

Gràcies a això va ser possible reestructurar tota la casa, habilitar el pis de dalt, muntar un ascensor, posar-hi calefacció i instal·lar mesures contra incendis. L'única peça que es conserva de la masia antiga és el menjador, amb una gran vitrina, que ara es fa servir d'"Espai de silenci" i al jardí hi ha 3 grans safareigs, que són els únics que encara queden a Sant Cugat.

Els diners del llegat els administra una comissió de la Parròquia i són els que permeten seguir mantenint el local. Tot ho hem d'agrair a la bona pensada del Sr. Joan Auladell, perquè amb aquesta herència ha estat possible que diversos centenars d'àvies i avis trobin un espai confortable, on funciona una "Llar amb caliu".

 
 
Comentaris

Destaquem