Llum al final del túnel?

Article d'opinió de Feliu parlant del desconfinament

Segons les últimes informacions del Ministeri de Salut, de la Conselleria i dels mitjans de comunicació tot apunta que la corba de la COVID-19 ha anat a la baixa i aquests últims dies s'han adoptat mesures que reflecteixen aquesta millora. Ara els més petits, acompanyats dels seus familiars, poden sortir unes hores al carrer o el parc més pròxim. Però moltes d'aquestes famílies s'ho han agafat com si ja s'hagués acabat el confinament, i no és així.

Els darrers comunicats del govern van en la línia que el 10 de maig s'acaba l'estat d'alarma, però si no respectem les normes del confinament que dicten els professionals de la sanitat, tot sembla indicar que s'allargarà.

Moltes persones surten a passejar per les zones verdes de Sant Cugat, entre elles Torre Negra i s'han vist imatges que demostren que no es respecta la distància de protecció. Però també s'ha observat que molt d'aquests "excursionistes" han passat per alt conservar el nostre entorn net i lliure de brossa. Des del 2 de maig també s'ha donat permissivitat sortir a fer esport fora de casa, com a molt lluny a un quilòmetre a la rodona, però tampoc s'està respectant.

Moltes persones, sanitaris, professionals, Govern Central, Generalitat i els Ajuntaments de les nostres poblacions han fet –i continuen fent– grans esforços per pal·liar els efectes del virus. Com l'Ajuntament de Sant Cugat que ha aprovat un pressupost extraordinari de 7 milions per fer front a la crisi del coronavirus.

Si no acatem les mesures que es duen a terme ni les normes que es dicten, el confinament que hem aguantat fins ara no haurà servit per res.

La paciència ens donarà la victòria, el respecte la mobilitat.

 
 
 
Comentaris

Destaquem