Mà estesa

"El consistori de l’actual govern vol encetar un procés de diàleg i un acostament", diu Feliu

És novetat que el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch declari a mitjans de comunicació que ens obre les portes de l’Ajuntament per escoltar les propostes de l’Associació de Veïns de Sant Cugat Propietaris de Torre Negra. És un pas i un acostament important i ho celebrem.

Tots sabem que aquest litigi fa més de vint anys que dura i sembla indicar –a priori– que el consistori de l’actual govern vol encetar un procés de diàleg i un acostament.

 

Les nostres propostes les hem repetit en reiterades vegades a diferents mitjans de comunicació i en debats públics. No ens en cansarem mai de repetir-ho. Però, més que anar a explicar les nostres propostes, també volem anar a escoltar les que proposa l’Ajuntament –fins ara tancat en banda– perquè de moment, no sabem quin pla o quines propostes ofereix per satisfer les reiterades demandes de les més de trenta famílies de Torre Negra.

Nosaltres creiem que tot passa per una reordenació 'moderna' que permeti construir a la zona on ja hi ha edificacions i preservar l'entorn del Pi d'en Xandri i el camí de Can Borrell cap a Collserola. A més, creiem que aquests canvis servirien també per ampliar la borsa d'habitatge de la ciutat i contribuir a incrementar el parc d'habitatges públics o assequibles. Una proposta que encaixa perfectament amb el projecte del nou govern municipal.

 

Això sí, tot plegat potser són paraules buides les del senyor Duch. Ara com ara, encara creu que Torre Negra seguirà sent sòl no urbanitzable sempre que un jutge no obligui el contrari, perquè així ho ha decidit la ciutat.

Senyor Duch, hi ha moltes coses que volem explicar-li, però també volem escoltar-lo a vostè i als seus companys de govern. Tenim les orelles despertes i la mà estesa per començar a posar fil a l’agulla. Esperem que sigui recíproc.

 
Comentaris

Destaquem