Si ets mandrós, no tinguis gos

"No és estrany trobar-se pel centre un adult fent uns marramaus en adonar-se que porta una tifa ben acoblada a la sola de la sabata"

Recentment, han aparegut, penjats dels arbres dels carrers propers a l’escola Pi d’en Xandri, diversos cartells fets pels nens i nenes del barri i pels alumnes del centre, amb dibuixos plens de coloraines, demanant als amos dels gossos que recullin les caques que els animals fan sobre la vorera o als parcs i jardins. I ho fan amb missatges tan enginyosos com el del títol d’aquest article. A aquest extrem hem arribat a l’hora de lluitar contra la creixent plaga de defecacions a les voreres i, en aquest cas, als entorns immediats i a la porta mateixa de l’escola Pi d’en Xandri. Dia rere dia, una tifa aquí i una altra allà. En llocs plens d’infants que, cada dia després d’escola, surten a córrer i jugar a l’Arborètum, un lloc ben bonic que esdevé un autèntic camp de mines del qual és difícil sortir indemne.

 

Em temo que no és un fet aïllat i que no afecta només als petits. No és estrany trobar-se pel centre un adult fent uns marramaus en adonar-se que porta una tifa ben acoblada a la sola de la sabata. El cas és que l‘incivisme d’uns quants (menys dels que podria semblar) està deixant en mala posició tots els amos de gossos del municipi.

Al marge de les campanyes de conscienciació, impulsades pels nens i nenes del poble de forma espontània o per l’Ajuntament, potser és hora de valorar altres mesures més convincents. Diversos ajuntaments han començat a multar els amos incívics gràcies al control de l’ADN de les defecacions. I els resultats sembla que són més que notables. La bona convivència entre persones i entre persones i gossos requereix respecte mutu. O d’una mínima regulació quan aquest respecte no existeix.

 
Comentaris

Destaquem