Maria José Llergo

'Felicitem els responsables de l'Auditori per haver programat, el dia 30 de gener, un concert d'aquesta magnífica cantant, malgrat no ser encara gaire coneguda'

Apuntin-se aquest nom perquè se'n parlarà molt. Felicitem els responsables de l'Auditori per haver programat, el dia 30 de gener, un concert d'aquesta magnífica cantant, malgrat no ser encara gaire coneguda. Pensàvem que seríem quatre gats i vam quedar gratament sorpresos en veure que el teatre estava pràcticament ple, tot tenint en compte les limitacions d'aforament.

Maria José Llergo és una jove de 27 anys, nascuda a Pozoblanco (Córdoba), violinista i formada musicalment a Barcelona. "Todavía no sé quién soy pero sí tengo claro que soy salvaje. Muchas veces, desde niña, me han intentado domesticar y no lo consiguieron". I la seva veu sona de forma enèrgica i clara. Els trossos de lletra que ens arriben són com onades remotes d'un camp ple d'oliveres i garrofers.

De la seva etapa de col·legi comenta que li van fer bullying perquè era de pell fosca i li deien negra i gitana. Vista des de les primeres files, vestida de vermell de cap a peus, la vaig trobar guapa i esvelta, de llarga cabellera morena i lluint una bellesa natural i sense sofisticacions.

Explica que la seva cançó "Niña de las dunas" va néixer a Barcelona, en una sola tarda, quan s'enyorava del camp de la seva terra. La luna se hizo cuchillo y en su pecho se clavó, manchando de rojo sangre su vestío de algodón. Con ella se la llevó, la hizo su compañera. Algunos la llaman Venus, pensando que es una estrella. Ens va deixar bocabadats per la poesia i per la veu, per la discreció, ratllant en la timidesa i també per les seves paraules en un perfecte català, quan va dir: Tornaré, perquè us estimo. Gràcies, Maria José. I nosaltres tornarem a aplaudir-te.

 
 
Comentaris

Destaquem