El millor regal

"Vacunar-nos serà el millor regal que podem fer a tots els que estimem"

Enguany, mentre els Reis estaven enfeinats preparant tots els regals per fer-los arribar a totes les llars de Catalunya, arribaven al país un altre tipus de paquets, els que transportaven les primeres vacunes a casa nostra, un repte logístic sense precedents.

Efectivament, ja la tenim aquí i el programa de vacunacions, sortosament, ha començat. Semblava que no arribaria en tan poc temps, però l'esforç i treball coordinat a escala mundial de molta gent ho ha fet possible. Des de l'inici de la pandèmia molts professionals de molts laboratoris treballen en aquesta vacuna, l'esforç ha estat immens davant un repte gegant. Hi ha consens científic, demostrable empíricament. Tot i això, de forma sorprenent, l'enquesta del CIS indica que només un 40% de la població acceptaria de manera immediata vacunar-se.

 

Estic convençuda que la vacuna serà el que farà canviar el que estem vivint. Està clar que encara haurem de mantenir les mascaretes, higiene, ventilació i distància, però a poc a poc aconseguirem la immunitat col·lectiva que ens permetrà recuperar les abraçades, l'economia i sobretot, deixar enrere la por, el patiment i el dolor.

Vacunar-nos serà el millor regal que podem fer a tots els que estimem. És una responsabilitat individual, però també esdevé col·lectiva. Ajudarà a crear immunitat de grup i disminuirà l'impacte del virus que ens ha fet tant de mal.

La desinformació, el negacionisme són una amenaça per a la salut pública i no ens immunitzaran de la Covid-19. Només la vacuna ho farà. Sens dubte el millor regal de reis.

Des del cor, bona entrada d'any.

 
Comentaris

Destaquem