El nou tribut metropolità

Ingla insisteix "que l’AMB expliqui les millores en el transport públic que ja estan en funcionament i les previstes en un futur"

Des de gener de 2019, el cost per desplaçar-se a Barcelona des de Sant Cugat en transport públic ha passat a ser el mateix que el de la zona 1. Ara podem viatjar-hi per un preu molt més reduït, i alhora mantenim el preu d’abans per anar, per exemple, a Terrassa o Sabadell.

Aquest abaratiment té un cost que Sant Cugat i els 17 municipis de la 2a corona sufraguem amb un nou tribut de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest tribut l’aprova, el gestiona i en fa el cobrament l’AMB, i no té res a veure amb l’IBI que recapta l’Ajuntament.

 

Moltes persones ens han fet arribar el seu malestar per l’import que han de pagar i perquè no s’explica de forma entenedora els criteris del càlcul de la quota. Com alcaldessa he insistit que l’AMB expliqui les millores en el transport públic que ja estan en funcionament i les previstes en un futur, a més d’informar amb claredat dels criteris d’aplicació del nou tribut.

Tothom ha de saber què ha de pagar i conèixer per quin concepte ho fa quan ens referim a impostos. Si sospiteu que hi ha un error en la quantitat que us surt a pagar, no dubteu a adreçar-vos a l’AMB. L’Oficina d’Atenció al Ciutadà us en informarà i també podeu trucar al 010.

Què ha fet el Govern per assegurar-se que a Sant Cugat es paga el que pertoca? Davant una previsió de recaptació de 6,9 milions que consideràvem excessiva per al conjunt del municipi, els tècnics municipals van elaborar un treball que vam elevar a l’AMB on es va fer palès que la recaptació havia de ser de 4,2 milions. L’Ajuntament i aquest òrgan vam acordar prendre el document com a base de càlcul. Es tracta, com veieu, d’un càlcul molt més beneficiós i just per a la ciutat.

 
Comentaris (6)
Manuel de Haro Flores Fa 5 dies
¿No queríamos República? Pues ya la tenemos. Con nuestros impuestos estamos pagando el transporte de las élites, Esade de Sant Cugat, Viaróa, La Farga, Hospital General de Catalunya, y un etc... Un jubilado de Mirasol pagando el transporte a un Universitario de Esade, cuyo curso supera los 45.000 euros. Esto es lo que nos espera con los gobiernos "progresistas"
Eduard Fa 6 dies
Un impost injust i desmessurat. Injust perque paguen aquells que no es beneficien de l'avantatge més valuos que és el transport. J desmessurat perque aquelles zones on els pisos tenen hun valor més elevat, no pas per la qualitat sino per valor especulatiu, paguen més per obtindre el mateix benefici que la resta.
Fabio Fa 6 dies
Dimisión ya Sra Ingla!!!!!
Fart de mentiders Fa 6 dies
Doncs que paguin els que van a BCN amb tren. O que tothom em pagui a mi els viatges que faig a altres llocs. Aquesta noia que ha usurpat l'alcaldia amb mentides, que faci coses o que marxi.
Silvia Fa 6 dies
En breu anirem a viure de Barcelona a Volpelleres i informant-nos sobre la T16 dels meus fills, si he de fer algun tràmit, ja que l'escola la tenen a Vallvidrera entre les parades de Peu de Funicular i Sarrià. Ens trobem que la T16 que tenen ara, Zona 1, no esta inclosa. Els meus fills van a l'escola a Vallvidrera i no els serveix la T16 de Zona 1 per anar-hi a la escola i per tornar de l'escola no els serveix la T16 de la Zona 2, ni per anar per Barcelona. Això sí el tribut el pagarem.
Mentider Fa 6 dies
Dimitirà, el regidor Pere Soler, després de mentir, a un ple municipal, a la gent allà, present , quan va afirmar que havia pactat una rebaixa del 40 % del tribut de l’AMB ?. Sinó dimiteix, el cessara , Sr. Ingla ?