El nou tribut metropolità

Ingla insisteix "que l’AMB expliqui les millores en el transport públic que ja estan en funcionament i les previstes en un futur"

Des de gener de 2019, el cost per desplaçar-se a Barcelona des de Sant Cugat en transport públic ha passat a ser el mateix que el de la zona 1. Ara podem viatjar-hi per un preu molt més reduït, i alhora mantenim el preu d’abans per anar, per exemple, a Terrassa o Sabadell.

Aquest abaratiment té un cost que Sant Cugat i els 17 municipis de la 2a corona sufraguem amb un nou tribut de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest tribut l’aprova, el gestiona i en fa el cobrament l’AMB, i no té res a veure amb l’IBI que recapta l’Ajuntament.

 

Moltes persones ens han fet arribar el seu malestar per l’import que han de pagar i perquè no s’explica de forma entenedora els criteris del càlcul de la quota. Com alcaldessa he insistit que l’AMB expliqui les millores en el transport públic que ja estan en funcionament i les previstes en un futur, a més d’informar amb claredat dels criteris d’aplicació del nou tribut.

Tothom ha de saber què ha de pagar i conèixer per quin concepte ho fa quan ens referim a impostos. Si sospiteu que hi ha un error en la quantitat que us surt a pagar, no dubteu a adreçar-vos a l’AMB. L’Oficina d’Atenció al Ciutadà us en informarà i també podeu trucar al 010.

 

Què ha fet el Govern per assegurar-se que a Sant Cugat es paga el que pertoca? Davant una previsió de recaptació de 6,9 milions que consideràvem excessiva per al conjunt del municipi, els tècnics municipals van elaborar un treball que vam elevar a l’AMB on es va fer palès que la recaptació havia de ser de 4,2 milions. L’Ajuntament i aquest òrgan vam acordar prendre el document com a base de càlcul. Es tracta, com veieu, d’un càlcul molt més beneficiós i just per a la ciutat.

 
 
Comentaris

Destaquem