Moments complicats

"Cal ser conscients que per resoldre-ho caldrà comprendre que la nova normalitat serà, més que això una nova realitat"

Comencem a sortir d'aquest malson. Tot es va normalitzant i ara caldrà veure i definir les conseqüències que ens ha portat. Un any i mig dona per molt i fa modificar hàbits, comportaments i necessitats. En entrar en aquest període tota la preocupació era saber quan i com s'acabaria. Fins i tot al seu inici va fer sort una expressió d'esperança que prometia una nova normalitat. Ara és el moment de valorar-la i un bon exercici per fer-ho és situar-nos en la vida diària.

 

El resultat és un munt de canvis que alteren la forma de viure i veure la ciutat. S'han hagut de plantejar ajustos que, tot i que feia anys que coneixíem, per una raó o l'altra no s'havien afrontat. Sant Cugat és un nucli urbà petit en un municipi extens tant en territori com en edificació, és a prop de Barcelona i no fa pas massa era zona d'estiueig, el que comporta que en l'actualitat convisquin models urbans que fan difícils els desplaçaments. En aquest moment el nostre creixement ràpid fruit de l'emplaçament estratègic i les facilitats de comunicació, ens han portat a haver d'assolir en poc temps diverses urgències complexes de pair.

Un nou model de mobilitat, prendre cura de la sostenibilitat, un model de comerç urbà poc ajustat a la població actual i per altra banda el poc ús dels recursos públics per desplaçaments, el canvi en els models de treball que han anat modificant el dia a dia de les persones i l'interès de gaudir de la nostra forma de vida, han convertit la ciutat en un complex trencaclosques per satisfer a tothom.

Cal ser conscients que per resoldre-ho caldrà comprendre que la nova normalitat serà, més que això una nova realitat.

 
Comentaris

Destaquem