No m'agrada Can Ragull

'Construcció extemporània i eclèctica com La Giralda de l'Arboç, no li cau a una ciutat perfecta com la nostra, exemple per edils en cerca de la perfecció'

No m'agrada Can Ragull, com m'hauria d'agradar! Un edifici d'onze plantes erigit en torre de guaita per escrutar qualsevol intent d'invasió cerdanyolenca. Construcció extemporània i eclèctica com La Giralda de l'Arboç, no li cau a una ciutat perfecta com la nostra, exemple per edils en cerca de la perfecció.

Com podria encaixar una "cosa" així a un poble que concursa a tenir les rotondes més boniques i cares del món i on quan construeix un barri nou primer fa els jardins i parcs i després omple els espais que queden buits amb habitatges cinc estrelles? Que la discoteca històrica de la ciutat portés el nom de "Chic" ja ens assenyalava als santcugatencs el camí, com el cometa Halley ho va assenyalar als reis d'orient.

Si Can Ragull estigués una mica amagat...com el nyap perpetrat a la plaça de Borràs, a la que l'alcalde Recoder va castigar construint un mur de formigó en forma d'edifici d'oficines i un parell més per habitatges; o el nou concessionari de Mercedes al que li han posat a sobre vuit plantes perquè no es refredin els cotxes mentre esperen comprador. Entre els nou metres d'alçada de l'habitacle del concessionari i les vuit plantes ja tenint una altra torre de guaita, aquesta per cuidar-nos dels rubinencs. Ben pensat, Carmela!

Que l'habitatge social hagi estat una excepció en quaranta anys d'Ajuntament democràtic és la dieta que hem seguit per estar guapos, i que la ciutat expulsi gent -especialment el seu jovent- perquè no pot assumir el preu de l'habitatge és una anècdota que podem compensar convidant-los a ballar el "Paga-li, Joan" ara que torna la normalitat i amb ella la festa major.

Decididament, no m'agrada Can Ragull.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem