No és bona idea…

Capell opina que no és una bona idea fer l'Anella Verda de la nit al dia sense consensuar la decisió

“No és bona idea anar en cotxe al centre si tardes 30 minuts a  fer 25 metres”, va dir l’altre dia l’alcaldessa en el Línia directa.

Sra. Ingla. El que no és bona idea és fer l’Anella Verda, de la nit al dia, sense consensuar una decisió com aquesta, que tindrà inevitablement conseqüències importants. No és bona idea implementar un canvi en la mobilitat tan significatiu sense comptar amb la complicitat  d’agents socials i comerciants. No és bona idea posar en marxa un projecte de tal magnitud sense comunicar-ho prèviament i correctament a la ciutadania. No és bona idea fer una prova pilot que col·lapsa la ciutat, molesta els veïns i puja la contaminació, tot en una.

 

No, Sra. Alcaldessa. No és bona idea…

Perquè a mi, que visc a prop del centre, m’afecta poc. Vaig al centre a peu o en patinet, sense molestar ningú i,  si vull anar en cotxe a Barcelona o al centre comercial, tinc vies alternatives. Però no és això. De cop ens despertem un dia en què ja no hi ha ni zones per càrrega i descàrrega,  “perquè no hi ha hagut temps de posar-les” (sic). I , entretant, què passa amb el comerç? Què passa amb la gent amb mobilitat reduïda, que viuen a Mira-sol o a Valldoreix, i que anava a passejar al centre? Ja li dic jo el que passarà. Molts canviaran de botiga o de servei i aniran allà on els donin més facilitats.  Només em faltava sentir que “has d’anar al forn que tens al costat de casa”, com va dir. És a dir. El centre, pels del centre.

I el que és pitjor. Si ara, en plena fase 2, es munta el sidral que es munta, què passarà quan comencin les escoles?  Sempre he estat una gran defensora que Sant Cugat sigui ciutat verda i lliure de fums, però les coses s’han de fer bé. I això és un nyap. Un altre nyap...

 
Comentaris

Destaquem