'No country for old men'

Article d'opinió de Feliu mostrant la seva disconformitat amb l'Anella Verda

Com tots els santcugatencs haureu notat, la mobilitat pel centre de la ciutat ha canviat. L'Ajuntament ha tirat pel dret i ha instaurat la seva famosa Anella Verda, una de les accions estrella del seu programa de govern.

Es veu que ara, si vols creuar la ciutat, has de dur esportives, roba d'esport i sobretot una tovallola per eixugar-te la suor que va caient durant el recorregut d'aquesta marató ciutadana promocionada pel consistori. Per què pagar un gimnàs si ja tenim l'anella verda?

Bromes a part, no m'imagino les persones d'una certa edat, com la meva, vagin en bicicleta o caminant per anar de punta a punta de Sant Cugat o fins a Rubí. També em costaria veure alts càrrecs executius i empresaris sufocant sobre dues rodes pels carrils irregulars per anar a treballar. Per algunes persones ho veig complicat. Sant Cugat no és Holanda. S'ha incrementat el servei de transport públic?

La idea de l'anella verda no em sembla del tot malament, la veritat. Molt bucòlic i molt modern tot però no s'han previst vies alternatives. Almenys l'Ajuntament no n'ha presentat cap. Segons manifesten, han dissenyat un estudi que ningú ha vist encara. Per mi no existeix. Si no, que el publiquin.

Com a alternativa nosaltres proposem activar la Ronda Sud, una reivindicació que ve de llarg per molts conciutadans, que beneficiaria i descongestionaria totalment la circulació del centre de Sant Cugat o el Vial de Cornisa, també rebutjat fa anys.

Si tot continua igual, a més de ser una de les ciutats més cares de Catalunya, també serà la ciutat amb més trànsit col·lapsat i de retruc més contaminant.

 
 
Comentaris

Destaquem