Per la nostra gent gran

'Per una voluntat clara i compromesa amb la protecció i la vida, per alçar un mur a la transmissió del virus, la gent gran s'ha vist abocada més que d'altres a la manca d'espais comunitaris'

Aquests darrers dos anys han sigut especialment durs per tothom. Ningú dubta que l'esclat de la pandèmia i les seves conseqüències immediates han suposat un canvi en l'estat emocional i psicològic de la població en general. Hem viscut moments molt durs des de tots els fronts i, a poc a poc, sembla que hem anat recuperant certa normalitat. No entraré a valorar ara altres derivades d'aquesta crisi sanitària, ja que m'agradaria fer una especial menció a la gent gran.

Probablement, el col·lectiu de la gent gran sigui el que més hagi trigat a recuperar dinàmiques de socialització. Per una voluntat clara i compromesa amb la protecció i la vida, per alçar un mur a la transmissió del virus, la gent gran s'ha vist abocada més que d'altres a la manca d'espais comunitaris fins fa relativament poc. És tot just ara que es comencen a recuperar espais d'oci i lleure, d'interacció, tan necessaris per fomentar un envelliment actiu i solidari.

I precisament per la constatació d'aquesta necessitat, ens hem bolcat les darreres setmanes en treballar propostes i projectes per a la gent gran de Sant Cugat. De la mà de la Taula de la Gent Gran i les seves entitats i casals s'ha recuperat una setmana plena d'activitats i iniciatives. Hem obert a la ciutat una proposta de lleure i socialització com són els Balls de la Gent Gran a la Unió. I, a més, hem elaborat una guia que arribarà a totes les llars amb persones de més de 65 anys amb un recull de recursos i serveis públics als quals hi poden accedir.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem