Números que arriben al cor

Ja hem acabat Pedra i sang i és hora de fer balanç d'aquesta 13a edició marcada des del punt de vista mediàtic per la irrupció de dos mal educats amb càrrec polític que van abandonar la sala enmig dels actors.

Però, enguany hi ha hagut per la família de Pedra i sang un motiu especial d'alegria que ens ha fet decantar del tot la balança cap a la part positiva. Al llarg d'aquests anys, que hem fet l'espectacle, sempre hem tingut la percepció de ser molt ben valorats i estimats pel públic i ens hem basat en medidors subjectius: els aplaudiments, les paraules de felicitació i de lloança al final de la funció, els articles en premsa...

Enguany, però, hem fet un pas molt gran, ja que tenim una valoració fidedigna amb números i tants per cent que corroboren les nostres percepcions. Mitjançant una enquesta feta en acabar les funcions hem pogut quantificar de forma fefaent aspectes com la valoració artística de l'espectacle, les franges d'edat dels espectadors, la procedència, el mitjà pel qual s'han assabentat de l'espectacle, o la fidelització del públic.

És tracta d'una enquesta anònima feta als espectadors que van assistir a les sis funcions amb taquilla oberta de l'espectacle i contestada per 407 enquestats, aproximadament el 75% d'espectadors que van assistir-hi .

El perfil dels espectadors que contesten l'enquesta és: 56% dones i 44% homes. Per franges d'edats, la franja majoritària és la de 31-60 anys (54%), més de 60 anys (25%), fins a 30 anys (21%).

Pel que fa a la procedència del públic, el 57% dels enquestats diuen ser de Sant Cugat i el 43% indiquen altres procedències - destaquen Barcelona i àrea metropolitana (21%) i comarca del Vallès (14%).

Respecte a la fidelització de l'espectacle, el 73% dels espectadors diu haver vist l'obra per primera vegada i el 27% restants són repetidors (11% l'han vist dues vegades, 9% tres vegades, 7% més de tres vegades).

Preguntats com s'han assabentat de l'existència de l'obra, 241 enquestats (60%) responen boca-orella, el 13% premsa i mitjans audiovisuals locals, el 5% cartellera i premsa generalista, el 2% Tres C, i un 21% respon "Altres" fent referència, en alguns casos, a xarxes socials, Internet, web, agendes.

Es demana la valoració artística de Pedra i sang en un varem de 1 al 10 i s'obtenen aquestes puntuacions mitges, que són pràcticament immillorables: Espectacle (8,90), Actors (9,10), Cor (9,25), Direcció (9,08), Text (8,57), Música (8,85).

Hem de dir que aquesta valoració artística del públic ha estat molt valuosa per tot l'equip de l'espectacle i un autèntic regal per a tots nosaltres, que ens esperona a seguir endavant i que ens reafirma en el camí encetat.

Moltes gràcies a tot el públic i amics que han volgut compartir amb nosaltres aquest Nadal, i dir-vos que en les pròximes edicions treballarem per seguir estant a l'alçada de les vostres valoracions. Que tingueu un bon any 2014!

 
Comentaris

Destaquem