Obrim les escoles!

Article d'opinió de Royo analitzant com serà la tornada a l'escola a causa la COVID-19

Després de sis mesos sense escola, estem a punt d'estrenar un nou curs. Serà un curs singular, amb mesures singulars que ens han de permetre afrontar la pandèmia tot garantint el dret a l'educació. Més enllà de la seva funció formativa, l'escola és l'espai on els nostres nens i nenes juguen i es relacionen sense limitacions d'origen, socials o culturals. Una estructura clau per construir una societat més justa i sana.

Al costat dels infants, a l'escola, hi juguen un paper cabdal els mestres, els equips directius, les famílies i l'administració. Tots junts fem escola. I tots junts haurem d'afrontar els reptes d'aquest curs, amb més comprensió, flexibilitat i compromís que mai.

Més enllà de les nefastes conseqüències de la pandèmia, aquesta situació extraordinària ofereix algunes oportunitats que val la pena no desaprofitar. La reducció de les ràtios i la cerca de nous espais per fer classe, per exemple, són una bona ocasió per testar una educació més personalitzada, innovadora i de major qualitat.

Es confirma l'arribada de nous mestres per obrir els nous grups. Moltes escoles passaran de dos a tres grups per curs. Veurem si són suficients, però les notícies que arriben són prou engrescadores.

Trobar espais suficients també és un gran repte, però Sant Cugat compta amb un bon nombre d'espais públics amb potencial educatiu (biblioteques, centres cívics, espais escènics) i, sobretot, amb una gran extensió de boscos, parcs i jardins. Com les ràtios més baixes, l'ús d'aquests espais no hauria de ser una excepció sinó que hauria de consolidar-se en el futur per ajudar-nos a formar persones més lliures, empàtiques i preparades.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem