El primer pas

Article d'opinió de Feliu analitzant la intenció de l'Ajuntament de comprar Torre Negra

Un dels últims comunicats de l'Ajuntament de Sant Cugat que ha generat molt de rebombori ha estat l'anunci de la intenció de compra de la Finca de Torre Negra per un cost de 2,8 milions d'euros. El motiu que ha despertat més confusió ha estat la justificació d'aquesta compra, que servirà, segons diuen, per preservar l'espai natural de Sant Cugat.

Cal matisar que 82 de les 85 hectàrees que conformen la finca ja estan protegides dins del Parc Natural de Collserola i les 3 restants formen part de les 165 hectàrees de Torre Negra. Per tant, el consistori només seria propietari del 2% dels terrenys de Torre Negra.

En el fons, aquest anunci sembla ser una bona notícia per la resta de propietaris de Torre Negra perquè amb aquesta compra volem pensar que pot ser un primer pas per desencallar el conflicte que ens té immersos fa una colla d'anys.

Des de l'Associació de Veïns de Sant Cugat Propietaris de Torre Negra sempre hem instat al govern a negociar una solució acordada i desjudicialitzar el conflicte. No volem que l'Ajuntament s'aferri a la idea de no urbanitzar la zona perquè es veuria obligat a indemnitzar a tots els propietaris una quantitat inassumible pel consistori. Hem fet arribar propostes perquè es permeti la construcció d'habitatges a la zona de la rambla de Can Bell i el passeig de Calado, que ja tenen edificacions i que serviria per urbanitzar la zona, dotar-la de serveis i tancar-la. El mateix temps es protegiria tot l'entorn de Can Borrell i del Pi d'en Xandri que és la veritable entrada al Parc de Collserola.

De moment, veiem petits moviments encoratjadors. Ara falten gestos i més passos endavant.

 
 
Comentaris

Destaquem