Pablo Hasél i la regressió democràtica de l'Estat Espanyol

Aquest és un nou atemptat de l'Estat Espanyol contra un dels conceptes més essencials de la democràcia: la llibertat d'expressió

Aquest és un nou atemptat de l'Estat Espanyol contra un dels conceptes més essencials de la democràcia: la llibertat d'expressió. El raper Pablo Hasél ha estat empresonat. El seu delicte ha estat fer unes lletres i unes piulades que a algú no li han agradat. Aquest és un nou atemptat de l'Estat Espanyol contra un dels conceptes més essencials de la democràcia: la llibertat d'expressió.

És una nova mostra d'una gestió autoritària amb la pèrdua de drets fonamentals. La mateixa gestió autoritària que es fa servir amb la causa general contra l'independentisme: empresonant polítics per defensar la democràcia i el vot popular, tancant o fent exiliar cantants per denunciar la corrupció, i especialment, a la monarquia corrupta. Defensant i protegir alhora els qui fan apologia del feixisme.

Hem pogut també veure com el "a por ellos" s'ha estès al conjunt de l'Estat, reprimint violentament manifestacions de protesta a llocs com Madrid o València. Fent bo el poema de Martin Niemöller com ja havíem predit.

De fet, creiem que cal abordar una profunda reflexió entorn del nostre model policial, analitzant les actuacions dels cossos com l'ARRO i la BRIMO. No podem tenir una policia del segle XX en ple segle XXI. No es pot acceptar que en l'actuació d'una policia democràtica es pugui donar que una persona perdi un ull.

Davant del que està passant creiem que és del tot necessari denunciar un cop més les sentències polítiques dels tribunals espanyols; reiterar el nostre compromís amb la llibertat d'opinió i d'expressió, i amb la defensa dels drets fonamentals de tota la ciutadania. Cal exigir una modificació del Codi Penal on es despenalitzin aquest tipus de delictes i on es protegeixi la llibertat d'expressió en lloc de sancionar-la.

Treballarem per fer-ho des del nou govern

 
 
Comentaris

Destaquem