La pandèmia normalitzada

Article d'opinió de Moral parlant sobre els efectes nocius del tabaquisme

Fa anys que està entre nosaltres. Ja no és notícia, tot i que cada any mata a 8 milions de persones al món. Sí, ho has vist bé, 8 milions. I el que és més greu, és que fa anys que ho fa i no té perspectives d'acabar, encara que sembla que pot anar reduint-se en el futur, ens cal fer quelcom seriós perquè sigui definitiu eliminar-la.

A Espanya des de fa temps tenim 60.000 morts a l'any. Això representa 164 persones diàries o aproximadament 7 cada hora. A Catalunya les dades són d'1 persona cada hora. Una setmana a l'any en parlem d'ella i té un dia mundial dedicat a aquesta malaltia a finals de maig. És una pandèmia normalitzada, causada per una substància natural, encara que manufacturada de manera molt atractiva per tal de seduir i captar més al consumidor, com si la seva capacitat addictiva no fos prou suficient! 

El problema està en el fet que t'atrapa i a poc a poc en va matant, perquè cada vegada que l'utilitzes maltractes tot el teu cos, igual que amb la COVID-19, els pulmons i tots els òrgans del cos són atacats. El seu públic diana són els joves. Pels grans ja no hi ha recorregut. Cal estar molt alerta. 

Sabeu de què parlo veritat? Malgrat les dades i el llarg historial de morts, falten fer veritables esforços per erradicar-la. Hi ha molts interessos ocults i econòmics per no fer-ho. Té tractament però no té vacuna. El millor és esquivar-la.

La salut és molt important, hem de conservar-la i evitar que el sistema sanitari se saturi. Pel bé de tots, rentem-nos les mans, mantinguem les distàncies, portem mascareta i defugim la nicotina. Per si no ho havies endevinat, parlava del tabaquisme. El tabac ha matat més persones que la COVID-19.

 
 
 
Comentaris

Destaquem