Patinets elèctrics, amenaça o encert?

"Personalment, crec que els canvis a vegades espanten, la novetat, el no saber gestionar-ho", apunta Sagredo

No sé si és una sensació meva o realment els reis han vingut carregats de patinets elèctrics. Certament, no és cap novetat aquest fenomen i podem trobar opinions de tota mena. El patinet elèctric pot ser una eina molt útil a l'hora de moure's per la ciutat i una molt bona alternativa a agafar el cotxe o la moto.

 

Sant Cugat ja compta amb una regulació d'aquests vehicles però la pràctica és un altre tema, per això molts vianants ho veuen com un perill i entren en pànic cada cop que en veuen un. La primera valoració sobre aquesta nouvinguda de patinets és pensar que pot haver-hi casos en què sigui un regal sensacional i no doni més servei que donar unes voltes el diumenge pel parc, això pot ser una mala passada del consumisme però no una amenaça. D'altres, substituiran els seus transports contaminants per moure's amb energies renovables, en faran un ús puntual i per distàncies més o menys llargues. En últim lloc, hi haurà usuaris que es tornaran addictes amb perill d'oblidar-se de caminar i amb un increment de la factura de la llum.

Personalment, crec que els canvis a vegades espanten, la novetat, el no saber gestionar-ho. Però si aquest canvi porta conseqüències positives, com la reducció de CO₂ al planeta, s'ha de donar suport i trobar la manera de funcionar. La ciutat ha de ser repensada per construir un futur millor. La bona convivència és feina de tots, de les administracions i dels ciutadans. Els propietaris dels patinets cal que facin un ús responsable, per donar confiança als qui es mostren insegurs. Ens oposarem a fer de Sant Cugat una ciutat més sostenible?

 
Comentaris

Destaquem