Les persones, ara més que mai

Article d'opinió d'Ingla on parla de la crisi del coronavirus

La crisi del coronavirus ens està posant a prova, com a persones però també com a societat, i ens hi posarà encara més. Com a alcaldessa, estic orgullosa de la resposta de la ciutat davant d'aquest repte ingent. Ens estem quedant a casa, hem aturat la ciutat i hem rebut una allau de peticions per ajudar de manera voluntària. En aquests moments és quan aflora el millor de nosaltres. 

Els ajuntaments som l'administració de referència quan una persona té un problema, som la primera porta a la qual truca. No ens podem permetre, per tant, fallar-li. Ara, més que mai, hem de posar la ciutadania al centre de les polítiques que fem. 

Famílies, comerços, persones autònomes, PIMES... passaran moments complicats per la davallada sobtada d'ingressos. Ara hem prioritzar el benestar i la cohesió social per damunt dels beneficis econòmics. 

En aquesta línia, l'Ajuntament ha suspès el pagament d'abril del lloguer d'habitatges, locals comercials i oficines de la seva propietat, i no cobrarà pels serveis que no hagi prestat des del 12 de març. Així mateix, destinarem una part del pressupost municipal a ajudar els col·lectius més afectats per aquesta crisi. 

Agraeixo de tot cor a totes aquelles empreses i entitats que ens han cedit material de seguretat. Dono també una forta abraçada i tot l'escalf al personal sanitari, i a les persones que han perdut algú per culpa del virus. 

Gràcies també als qui no us podeu quedar a casa perquè la vostra feina presencial és fonamental perquè la ciutat funcioni. Encara han d'arribar moments durs, però estic convençuda que els sabrem afrontar de la millor manera possible: tenint cura els uns dels altres. Ens en sortirem!

 
 
 
 
Comentaris

Destaquem