Pla de represa del sector cultural

Article d'opinió d'Escamilla parlant sobre la dificultat dels Castellers per reprendre la seva activitat

El passat 17 de juliol, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va publicar un document on es proposaven els diferents plans de represa a l'activitat de la cultura popular i de les associacions culturals. Un document de 25 pàgines, que és viu i que quedarà actualitzat en funció de la situació epidemiològica i de les restriccions que puguin determinar les autoritats locals o la Generalitat de Catalunya.

Si el revisem amb una mica de detall, ens adonem que l'àmbit dels castells i els falcons és una de les activitats culturals que té més complicada la represa, atès que són unes activitats de contacte físic elevat; és inviable l'ús de mascaretes o guants de vinil per dur-les a terme; s'assagen en espais tancats; els participants abasten simultàniament franges d'edats diverses (de 4 als 70 anys); no és possible limitar el nombre de participants en les actuacions o en els assajos generals, i les actuacions es fan en espais oberts amb públic nombrós que hi acudeix sense reserva prèvia i on poden participar persones alienes a l'associació amb caràcter esporàdic.

Els plans més generals de separar els col·lectius de risc, de reduir la xifra de participants, de reduir els aforaments de públic, d'evitar l'acumulació de persones a l'aire lliure que impedeixin o pertorbin la circulació segura de les persones, etc. no són aplicables en cap cas a l'àmbit casteller. Amb aquesta informació fa l'efecte que haurem de tenir força paciència abans no puguem tornar a aixecar castells.

Malgrat tot, Gausacs, amunt!

Raül, només la llibertat et farà justícia.

 
 
 
Comentaris

Destaquem