Podem pal·liar l'emergència climàtica reduint el consum de tabac

Petits canvis en l'àmbit personal poden ser decisius per al planeta

Fa poc dies s'ha acordat declarar l'emergència climàtica per a Sant Cugat, abans de final d'any. És responsabilitat de tots, contribuir de manera efectiva a pal·liar la contaminació de l'aire i a cuidar del nostre entorn.

Petits canvis en l'àmbit personal poden ser decisius per al planeta.

Hem de pal·liar l'emergència climàtica de Sant Cugat de totes les maneres possibles, amb la reducció del consum del tabac pot ser també una bona manera de fer-ho.

 

Sabem que fumar és addictiu i perjudica la salut del qui fuma i del qui inhala el fum del tabac, però del que no se'n parla gaire és que fumar, també provoca desforestació, canvi climàtic, la contaminació de l'aire, de l'aigua i dels peixos.

Es necessita molt de terreny per cultivar la planta del tabac i per cobrir les necessitats productives mundials s'han arrasat milions d'hectàrees de bosc tropical. Ens cal tot un arbre per elaborar 300 cigarretes (1 cartó i mig). Es venen milions de cigarretes, uns 673 milions de caixes de tabac en 2018 només a Espanya, per tant cada any augmenta molt la quantitat de massa forestal perduda i el que això implica.

A més fumar també contamina l'aigua i els éssers vius que hi viuen per culpa dels milions de burilles que carregades de quitrà i de substàncies tòxiques que acaben a terra, o a la sorra i per la claveguera arriben als rius i al mar.

Cada burilla contamina més de 10 litres d'aigua salada o 50 litres d'aigua dolça i triga més de 25 anys en desintegrar-se per la natura.

Si reduïm el consum de tabac, preservarem més els boscos, contaminarem menys l'aire i l'aigua i evidentment millorarà molt la salut de les persones fumadores i de tothom.

 
Comentaris (1)
kaltruku Fa 2 mesos
AMIGA MONTSE; JO QUE HE SIGÚT UN GRAN FUMADOR, PENSO QUE AQUESTA VEGADA, VÀS EQUIVOCADA. CREC QUE FUM DE TOTS ELS FUMADORS, ES NENYS QUE ELS FUM DE 10 COCHES