Pressupostos participatius de Valldoreix

És un augment que reflecteix l’esforç de l’EMD, tècnics i polítics per fomentar la participació ciutadana i la implicació del veïnat en el present i el futur de Valldoreix

El  dia 28 de desembre va finalitzar el termini de votacions dels pressupostos participatius dels anys 2018-2019. La ciutadania tenia 200.000€  per decidir en quines de les 18 propostes, aprovades per la comissió tècnica i validades per la comissió de garanties, volien que es duguessin a terme durant aquest any 2019.

El primer que cal posar en valor és l’augment de la participació. Ha votat un 5,7% del cens, el qual estava format per tots els i les residents a Valldoreix amb més de 16 anys. La participació ha augmentat sensiblement en referència a la de l’any passat, que va ser d’un 2,77%. També cal destacar que ha estat superior a la participació de la ciutadania valldoreixenca en els pressupostos participatius de Sant Cugat ( el 2,5%).

És un augment que reflecteix l’esforç de l’EMD, tècnics i polítics per fomentar la participació ciutadana i la implicació del veïnat en el present i el futur de Valldoreix. I és la línia en la qual volem seguir treballant par tal d’implicar més i més gent en aquesta i altres propostes participatives.

Els resultats de les votacions han donat com a guanyadores propostes de diferents àmbits: la instal·lació d’un pàrquing per bicicletes i patinets a l’institut Arnau Cadell, adequar els guals de la Rambla Mossèn Jacint Verdaguer per a cadires de rodes, pavimentar el pati del Casal d’Avis, fomentar les energies renovables amb plaques solars a l’EMD, enjardinar la zona de l’estació de Valldoreix i dotar-la de més papereres, adequar un vestíbul i uns lavabos públics a la Nau de Cultura, publicitar els punts d’interès de Valldoreix amb un mapa a Internet i arranjar el camí de Regadiu a la zona del carrer Pigot.

Estem segurs que aquestes propostes seran útils per als veïns i veïnes de Valldoreix, a part de fer els ciutadans i ciutadanes de Valldoreix partícips de les millores que faran que tots puguem gaudir una mica més de la nostra vila.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem