Prevenir, no curar

'Cal augmentar el pressupost destinat a la prevenció d'incendis al Parc Natural de Collserola. Curar-lo seria un cost més elevat i moralment denigrant'

Els responsables sanitaris no deixen de repetir-nos que la prevenció és la millor medicina. De fet, des d'un punt de vista econòmic, la cura sempre és més costosa que actuar preventivament. Reunit recentment amb l'Associació Collserola Paisatge Viu i diferents veïns dels barris que convivim amb aquest meravellós parc natural, vaig sortir certament preocupat i no perquè no conegués els efectes del canvi climàtic pel que fa al risc d'incendis o com la desaparició d'activitats ramaderes i agrícoles a l'entorn ha creat un continu boscós que sembla benzina latent. La meva preocupació rau en la passivitat de les institucions per coordinar-se i col·laborar entenent que els incendis s'apaguen a l'hivern, també.

Siguem clars. Necessitem una estratègia pactada, que defineixi les tasques que s'han de fer, assigni qui són els responsables de les mateixes i fixi un calendari concret i possible. I perquè tot això sigui creïble i no es converteixi en un enèsim incompliment, cal augmentar el pressupost destinat a la prevenció d'incendis al Parc Natural de Collserola. Curar-lo seria un cost més elevat i moralment denigrant.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem