Puzle i Tiktok

'Ajuda molt compensar aquesta activitat hiperestimulada amb d'altres que ens obliguin a focalitzar la nostra atenció'

Aquest Nadal a mossèn Àlex li van regalar un puzle en un amic invisible. No és que sigui dels grans (té només 500 peces), però dissabte passat el vam començar a muntar plegats i no hem parat fins a haver-lo acabat!

La veritat és que feia molts anys que no feia un trencaclosques, i em va sobtar l'atenció que hi has de parar. Només si estàs molt focalitzat en la seva resolució pots començar a unir fitxes i més fitxes, i el dibuix (en el nostre cas, un astronauta) va apareixent sobre la taula. Potser haurem de fer més puzles, ja que ens ajuden a concentrar-nos en un objectiu comú i a treballar en equip.

Aquest ritme i concentració contrasta amb la nostra actitud quan veiem vídeos curts de Tiktok o d'Instagram. Ens submergim en un ritme trepidant de consum d'estímuls (en una hora es poden veure uns 240 vídeos!). Tiktok és un símbol de vida frenètica (que comporta molt estrès).

Ajuda molt compensar aquesta activitat hiperestimulada amb d'altres que ens obliguin a focalitzar la nostra atenció: llegir un bon llibre, tenir una conversa profunda, la pregària... Aquestes activitats ens equilibren i ens permeten pensar en la direcció que volem prendre en la nostra vida. Així que concentrem-nos i posem fitxa!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem