Quan no hi ha relleu...

Carnisseries Tubau ha anunciat el tancament de dues botigues

Carnisseries Tubau ha anunciat el tancament de dues botigues. Fa uns mesos, ja va tancar la del carrer La Torre. Fa certa tristesa veure com negocis emblemàtics tanquen o es traspassen. Empreses que es fan grans generació rere generació i que han de tancar perquè no han sabut adaptar-se als canvis o, senzillament, perquè les següents fornades no han volgut agafar el relleu. Aquest ha estat el cas a Cal Tubau.

Els que vam tenir la sort de conèixer el Jaume sabíem que era l'alma máter de la carnisseria. L'establiment era ell. Quan entraves a la botiga del carrer La Torre allà estava, sempre amb un somriure i moltes vegades, cantant. Al Jaume li agradava cantar i fer riure. Perquè el Jaume era un entusiasta de la seva feina. Coneixia els clients i estava orgullós d'haver fet gran la carnisseria heretada. El Jaume tenia altres ocupacions però ell sempre deia amb orgull: "soc carnisser".

El Jaume va marxar abans d'hora. Molt jove. Massa jove. Un d'aquells comiats que mai voldríem viure. Amb la seva marxa, va deixar el seu llegat als seus fills, llavors encara petits. La Laura, la seva dona, va agafar el testimoni amb fermesa i amb l'única intenció de traspassar-lo als seus hereus quan aquests es fessin grans. Arribat el moment, ambdós han preferit agafar un altre camí, d'acord amb les professions que han estudiat.

Així i tot, no deixa de tenir certa poesia que sigui Carnisseries Sagarra, una altra emblemàtica de la nostra ciutat, qui segueixi la tasca. En aquest cas sí que la tercera generació aposta per seguir treballant en el negoci de la carn de qualitat, com feia Tubau. Per mi serà inevitable veure en ells aquella picada d'ullet del Jaume.

 
Comentaris

Destaquem