La rehabilitació de la masia de Can Canyameres

Ara com ara, no existeix cap element que aglutini una activitat cohesionadora, que creï entitat i cert sentit de pertinença

Aquesta setmana l'Ajuntament ha posat en marxa un procés de participació ciutadana preguntat sobre l'ús que hauria de donar-se a la històrica Masia de Can Canyameres, un dels emblemes de Volpelleres. La Biblioteca Miquel Batllori i el parc urbà "Bosc de Volpelleres", són els altres.

Volpelleres és un barri de més de 6.000 habitants -equivalent a la suma de la població de La Floresta i Les Planes- que superarà els 10.000 en tres d'anys. Ara com ara, no existeix cap element que aglutini una activitat cohesionadora, que creï entitat i cert sentit de pertinença; al marge de copar els parcs infantils que poblen el barri i el vermut popular en què cada diumenge es converteix la plaça dels Rabassaires, avui l'activitat comuna dels seus habitants és una festa major dirigida a la població infantil.

Sant Cugat té ja un model d'èxit que pot replicar amb Masia Can Canyameres: el desenvolupament del Casal de Barri de Mira-sol. El barri va passar en 20 anys de 3.000 a 17.000 habitants, i el Casal -integrat en la xarxa de centres culturals de Sant Cugat- ha servit de revulsiu per a la vida cultural i associativa del barri; és on es desenvolupen les activitats de formació de caràcter artístic, música, arts plàstiques, teatre, dansa per a nens, adolescents i adults de Sant Cugat; lloc per a grups de teatre amateur, i espai d'exposició on la gent de Mira-sol pot donar a conèixer diferents projectes i treballs artístics, individuals i col·lectius.

Està molt bé preguntar, tant de bo la participació popular desbordi les expectatives i s'exposin desenes de punts de vista. És urgent posar en marxa el projecte de rehabilitació de l'edifici, almenys una actuació que pari la deterioració que pateix i que s'ha accelerat en els últims dos anys. El Pla d'Usos i Activitats no serà un problema, marca el camí el Casal de Mira-sol; els veïns agrairem la diligència i és possible que fins comencem a no considerar-nos perifèria.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem