Resposta de SOS Bosc Volpelleres al tinent d'alcaldia Francesc Duch

'La compatibilitat escola i bosc és possible mentre l'un no destrueixi l'altre'

Benvolgut Sr. Duch, ens adrecem a vostè per respondre al missatge que ens va enviar el 26 de març i que es va publicar al TOT el mateix dia.

Més info: Un bon parc i una bona escola són possibles

Volem aclarir que al manifest "Aturem la destrucció del bosc de Volpelleres", llegit al Ple el 15.3.21, al que s'han adherit 22 entitats, no hi ha errors ni ambigüitats. En canvi, el seu missatge indueix a confusió quan nega les conseqüències de construir l'escola al mig del bosc.

Aquesta modificació de la ubicació s'ha fet sense consultar les plataformes ciutadanes ni les associacions veïnals, condició que recollia la moció de protecció del Bosc de Volpelleres aprovada al Ple del 19 de juny de 2017.

 
CapturaL'abandó dels camps de conreu fa més de 40 anys va donar lloc, de forma natural, a l'ecosistema de bosc mediterrani actual, ben consolidat i en fase de maduració, per les extraordinàries condicions que presenta. Construir al mig d'aquest bosc suposa la seva destrucció, amb una afectació que supera el 14 % i el trencament de la unitat de l'ecosistema.

Nosaltres defensem la ubicació original de l'escola, al costat de l'Institut Leonardo, perquè és un terreny erm, que en el seu dia ja es va preparar per a la construcció, que es troba dins el barri. Si el problema rau en el desistiment de cobriment de les vies, cal solucionar-ho amb les mesures de protecció, que també seran pels diferents equipaments i habitatges que es troben en aquesta suposada franja de risc de mercaderies perilloses o estudiar seriosament una parcel·la alternativa.

La compatibilitat escola i bosc és possible mentre l'un no destrueixi l'altre.

 
Comentaris

Destaquem