A Sant Cugat no hi cap el bàsquet

"De cara al futur, l'Ajuntament ha de posar-se a treballar per detectar les necessitats de la ciutat, planificar segons aquestes i executar els plans que resultin"

La setmana passada el QBàsket enviava una nota als pares dels jugadors on explicava els problemes amb l'assignació de les pistes d'entrenament per la temporada vinent, un problema etern al qual l'Ajuntament no ha sabut donar solució en catorze anys. La nota s'ha escrit conjuntament amb l'UESC; i explica que la Regidoria d'Esport ha "dimitit" de la seva responsabilitat d'organitzar la gestió dels espais municipals entre les diferents entitats, rentant-se les mans i indicant als clubs que s'ho arreglin entre ells.

El problema? No hi ha lloc pels equips de base que sumen ambdues entitats. Tradicionalment la solució ha estat un calvari per pares, jugadors i entrenadors: el dimarts al PAV 2, el dijous a l'Europa, el divendres al Leonardo... Tres dies d'entrenament, tres pistes diferents, cap horari igual. Fins i tot s'utilitza la instal·lació de l'Escola Catalunya de Mira-sol, una pista on no es pot jugar perquè no dona les mides oficials.

 

A curt termini no hi ha solució, no es pot construir un pavelló d'avui per demà. La manca d'instal·lacions no és un problema generat per la gestió de l'actual Ajuntament, però això no l'eximeix de cercar una solució raonable per les entitats.

De cara al futur, ha de posar-se a treballar per detectar les necessitats de la ciutat, planificar segons aquestes i executar els plans que resultin. La contractació d'una Consultora per l'Equip de Govern indica que és així. No puc oblidar el que ha passat amb la instal·lació prevista a Mira-sol és una vergonya que s'arrossega des de temps de Recoder. I ull a qüestions que sembla decidides; el projecte de piscina a Mira-sol no té previst cap nou pavelló i si un camp de futbol7.

Per pal·liar els problemes d'avui? Hi ha alguns pavellons privats infrautilitzats, no sé si el pavelló de Valldoreix li queda alguna hora lliure, si és factible utilitzar el de l'escola Tau, si al CAR hi ha alguna possibilitat... El que sí que sé és que les més de 600 nenes i nanos mereixen una resposta millor de tots nosaltres.

 
Comentaris

Destaquem